miercuri, 15 ianuarie 2014

Ce e în neregulă în această imagine?

Iată un print screen de pe site-ul primăriei comunei Nalbant (județul Tulcea).

6 lucruri care mi se par în neregulă aici:

1. Profesia de bază: agent poștal
Chiar așa a rămas PDL-ul fără oameni încât un om care împarte scrisori a ajuns primar?..

2. Nivelul studiilor: liceu
Vezi ce înseamnă să locuiești într-o localitate mică? Poți să ajungi primar chiar dacă ai făcut doar liceul! Într-un oraș mare nici câteva facultăți și doctorate nu te ajută. E adevărat, legea prevede că un candidat la postul de primar trebuie să aibă cel puțin liceul terminat. Ar fi fost culmea să permită și celor cu opt clase să fie primari.

3. Liceul Agricol Topolog
... și a lucrat agent poștal. Hmm.

4. Hainele primarului
Ia uitați-vă la acest cap al comunei Nalbant: îmbrăcat într-un pulover în dungi gri cu geacă neagră deasupra. Măcar dacă își dădea jos geaca... Sau poate că geaca ține loc de sacou, iar puloverul - de cămașă?... Chiar nu a găsit un costum să-l îmbrace la o ședință foto pentru o poză pe care o vede întreaga țară?

5. Privirea primarului
Sau este timid, sau este emoționat, fiind abia la primul mandat, cert este că a preferat să nu se uite în obiectivul camerei foto. Dacă eu, ca ziarist, aș fi venit de pe teren cu o asemenea poză, în care personajul principal nu se uită în obiectiv, nu mi-ar fi publicat-o nimeni. Înțeleg că la primării se aplică alte reguli, și anume regulile pe care le face primarul. O altă ipoteză ar fi că, ținându-și privirea ațintită în monitorul laptopului, vrea să dea impresia că muncește.

6. Biroul primarului
Ștampila, un capsator doborât, un pix,, bilețele de notat, un suport cu două foarfeci (de ce două? Probabil că o foarfecă nu taie bine. Și ce taie primarul cu ele?...), o hârtie, reprezentând cel mai probabil un document important și ce mai reușiți să mai vedeți și voi pe acolo - toate acestea reprezintă o compoziție dezordonată care vrea să spună: Aici se muncește!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu