joi, 22 iulie 2010

Ne vedem în Second Life?

Dragii mei, trebuie să recunosc că am început să nu țin pasul cu ce se petrece în jurul meu.
Chiar dacă știu să folosesc un smartphone cu net și tot ce-i trebuie, chiar dacă am un blog și cont pe Facebook, chiar dacă am ceva experiență într-un joc MMORPG, de departe nu e suficient. Am senzația neplăcută că lumile paralele se dezvoltă cu rapiditate, iar eu nu fac parte din ele.

Astăzi am primit un comunicat de presă care m-a pus serios pe gânduri.

59% dintre tinerii romani au declarat ca nu obisnuiesc sa isi faca analizele anuale de sange, arata un studiu realizat timp de 1 luna, ( - până aici toate bune și frumoase.
După care vine ciudățenia... continuarea am vrut să spun: )
in Second Life, in clinica CMU Virtual, pe un esantion reprezentativ de 200 de tineri. (What?? Sondaj în clinica virtuală din Second Life? De când un sondaj într-un joc online are reprezentativitate?
După care vin și rezultatele sondajului, dacă sunteți cumva curioși:)
Dintre cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta tinerii din Romania, sunt semnalate cele ale danturii, in proportie de 34%. Problemele pulmonare sezoniere apar intr-o proportie covarsitoare, de 31%, fiind de cele mai multe ori asociate fumatului.”

Sunt extrem de mirată. Acum câteva luni, un prieten îmi spunea că blogul e deja ceva depășit. Astăzi, dacă nu ai cont pe Facebook, nu exiști, zicea el. M-am gândit mai bine și, dat fiind faptul că vreau să exist și eu, mi-am creat cont pe Facebook.
Second Life însă mi se pare prea mult... Dar mai știi?...
Ce zici? Ne vedem în Second Life? ;))
P.S. În poză, recepția clinicii CMU din Second Life :

2 comentarii:

  1. E o tampenie de joc, multi romani au pierdut bani seriosi acolo. Am ras la faza cu "esantionul reprezentativ", de fapt e vorba probabil despre vreo 20-30 de pusti analfabeti. Cineva trebuie sa-si justifice banii dati pe publicitate, la traficul de romani de acolo e foarte greu.

    http://newgrid.wordpress.com/video-and-references/sursa-primita-pe-email/

    RăspundețiȘtergere
  2. E si pierdere de bani si de timp. De ce nu isi orienteaza creativitatea catre viata reala?

    RăspundețiȘtergere