marți, 26 octombrie 2010

Cum încurajează Loteria superstițiile românilor

Jocul la Loto 6/49 nu mai înseamnă demult să pui un simplu bilet la cel mai popular joc al Loteriei Române.
Să joci la Loto 6/49 este o adevărată știință, împletită cu noroc și superstiții. Toate acestea, care mizează involuntar și inconștient pe fascinația oamenilor pentu magic, pentru necunoscut, pentru visul de a deveni bogați, aduc profituri unor oameni, dar și, evident, Loteriei Române.

Jocul ca știință. Dacă vrei să-ți verifici sau chia să-ți crești șansele de câștig, dacă vrei să joci inteligent, e suficient să dai o căutare pe Google. Diferite site-uri o să-ți iasă în cale încercând să te ademenească: http://www.loto49.ro/, http://www.castiga-la-loto.ro/, http://www.puzzle.ro/, http://www.loto6-49.ro/, http://www.schemelotobet.xhost.ro/ etc.

Despre noroc nu putem spune mare lucru: sau îl ai, sau nu-l ai, sau îți merge bine azi, sau toate lucrurile merg pe dos. Însă evident că trebuie să profiți să joci dacă o pasăre ți s-a ușurat pe umăr, sau să te înconjori de obiecte aducătoare de noroc precum dragoni Feng-Shui, potcoave sau trifoi cu patru foi.

Cât despre superstițiile legate de jocul la Loto, dar mai ales de momentele când se câștigă premiile, acestea abundă în cultura urbană. Până și exprimarea „s-a dat premiul la Loto 6/49” denotă faptul că premiul se dă, nu se ia, adică este câștigat atunci când Loteria Română dorește acest lucru.
Există un curent printre români care spune că tragerile Loto 6/49 sunt măsluite cu ajutorul suflantei, bilelor și cu un soft.
În acest fel, Loteria poate să decidă când și cui să-i ofere premiul. Miturile populare plasează cele mai dese câștiguri în preajma sărbătorilor religioase importante, dar și în perioade decisive din punct de vedere politic.
Luna aceasta, fie Loteria Română s-a întrecut pe sine în încurajarea superstițiilor, fie Doamne Doamne a dezlegat punga de bani pentru românii jucători la Loto. Dar cum se știe că Dumnezeu nu iubește jocurile de noroc...
Cum vă explicați atunci că pe 10.10.2010, trei români au câștigat potul cel mare la Loto 6.49?

Vă recomand un articol foarte interesant, scris astăzi de șeful meu Ciprian Mailat, despre luna câștigurilor la Loto, unde găsiți și cele mai extrase numere. În mod paradoxal, cel mai extras număr de-a lungul timpului a fost... culmea... 13!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu