joi, 9 octombrie 2008

Bucurie pentru cei bogaţi

Bine bine. Românii muritori de rând nu au decât să sară în sus de bucurie că vor avea depozitele bancare garantate în limita a 50.000 de euro, în loc de 20.000 de euro, cât era până acum. De fapt, românii de rând s-ar bucura pentru alţii care au mult mai mulţi bani decât ei.
Aceasta deoarece aproape 1% dintre deponenţii la bănci au în conturi circa 34 miliarde de lei, jumătate din suma depusă de populaţie. Astfel, peste 99% din titulari nu ar fi avut nicio problemă să-şi recupereze banii în cazul nefericit al unui faliment bancar nici înainte de decizia de majorare a plafonului de garantare. Hai să fim serioşi: câţi români au conturi bancare de peste 10.000 de euro? Interesul major este pentru restul de 1% din deponenţi care au restul de 34 de miliarde de lei. Deci, să ne bucurăm pentru ei!
În altă ordine de idei, dar tot la subiect, mânată de banca-mamă din Olanda, ING România a majorat plafonul de garantare a depozitelor de la 38.000 de euro la 100.000 de euro. Să vedem dacă ING va atrage noi clienţi baştani cu această măsură.
Dincolo de speculaţii, adevăraţii asiguraţi prin majorarea plafonului sunt companiile. Implicit locurile noastre de muncă. Implicit impozitele şi bugetul de stat. Implicit economia ţării...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu