vineri, 14 august 2009

De la „Prima casă” la primul siloz, tractor, mașină și șifonier. Care dă mai mult?

Programul „Prima casă” sună într-atât de bine încât putem spune că a devenit un concept de marketing. Iar oamenii politici și cei de afaceri au dat startul unei întreceri în care fiecare vrea să fie Primul care dă cea mai bună și realizabilă idee din X litere care începe cu „Prima/ul”.
Asta pentru că, repetată la nesfârșit, sintagma a devenit familiară urechilor românilor. Repede după „Prima casă”, Ministerul Agriculturii a venit cu „Primul siloz”, program care este deja pus pe roate.
Pentru ce urmează după asta singura limită este imaginația fiecăruia.

Ostahie de la Altex visează un program similar pentru bunurile necesare utilării locuinței, respectiv mobilă și produse electrocasnice. Cum s-ar numi un astfel de program guvernamental? „Primul frigider”? „Primul televizor”? „Prima mașină de spălat”? sau „Primul pat sau șifonier”? Mă întreb cum ar putea dovedi cumpărătorul că nu a mai avut înainte un televizor, un pat sau o mașină de spălat? De altfel, să dea statul garanții pentru oricine vrea să-și cumpere o mașină de spălat de 1.000 de lei ar însemna să încurajeze creditul cu buletinul, primul pe care oamenii renunță să-l plătească atunci când ajung să aibă mai puțini bani.
Astăzi și președintele Traian Băsescu a dat frâu liber imaginației. În vizită la Tractorul Brașov, el a spus că ar fi benefic un program gen „Prima Casă” și pentru „Primul tractor”...

Un comentariu:

  1. Exista in Austria "Prima bicicleta". Dar eu propun si un program "Primul sex" in care sa se ia haiduceste banii de vuittoane ale Eleni Udrea si sa se imparta pustilor cu cosuri pe fata peschet de buzunar pentru acadele si mers pe centura...

    RăspundețiȘtergere