miercuri, 27 octombrie 2010

Febra LIVE TEXT se extinde. Fii primul care transmite tot


Pornesc de la premisa că, dacă Hot News nu ar fi inventat LIVE TEXT-ul (mă refer la presa românească), s-ar fi găsit o altă publicație mai cu moț care să-l inventeze. Pentru că, în era vitezei, trebuie să fim primii care share-uiește cititorilor ce se întâmplă la un anumit eveniment. Nu ne sunt suficiente transmisiunile în direct, ne trebuie și un text în care să enumeri pe degete ideile importante ale discursului, meciului, protestului etc.
Trebuie să fim primii care transmit, primii care pun pe site, dacă s-ar putea să publicăm pe site chiar înainte ca omul să fi rostit cuvintele, înainte să le fi gândit chiar!

Fenomenul se numește generic LIVE TEXT și este ultima găselniță pentru șefi în materie de abordări ale evenimentelor. Această ultima modă se extinde în mod periculos în presă. Recent, am început să le facem și noi la EVZ, le face și Gândul și alte publicații. Am rămas suprinsă însă când am văzut că și cei de la Avocatnet au început să facă LIVE TEXT. Deci, gluma s-a îngroșat deja...

Întrebare de zece puncte: Care este pluralul lui LIVE TEXT? Un sondaj empiric printre colegi mi-a relevat trei variante:
LIVE TEXT-uri
LIVE TEXT-e și
LIVE-uri

Dacă nu s-a inventat încă un plural pentru LIVE TEXT, fii primul care îl inventează! :D
UPDATE: Am primit un feedback din partea Avocatnet care precizează că ei fac LIVE TEXT de peste un an... Deci trebuie să admit că au luat-o înaintea EVZ. Oricum, fenomenul se extinde...

Un comentariu:

  1. ana, ai mare dreptate! cred ca jurnalistul multi-media risca sa devina un robot, un canal prin care trece informatia, fara niciun fel de filtre. si uite asa se va strica si sensul meseriei sau, ma rog, ce a mai ramas din ea.

    RăspundețiȘtergere