joi, 22 ianuarie 2009

Vlădescu a rămas cu ochii-n soare

Oare cine îşi muşcă mâinile acum? Cineva care şi-a urzit luni de zile nişte instrumente perfect legale pentru a putea influenţa selecţia managerului Fondului Proprietatea, însă nu a apucat să le folosească. Pe nume Sebastian Vlădescu. Cunoscut ca un personaj abonat la comitete şi comiţii, fostul ministru de finanţe a fost şi şeful comisiei de privatizare a BCR, în 2005, când din competiţie a ieşit învingătoare Erste Bank Austria.
La sfârşitul lunii martie a anului trecut, Vlădescu a fost numit preşedinte al comisiei de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea, funcţie pe care a ocupat-o până miercuri seară, când decizia lui Emil Boc de a-l înlocui cu Enache Jiru, fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a apărut în Monitorul Oficial. În această calitate, Vlădescu a tărăgănat lucrurile cât se poate de enervant, moştenitorii Malaxa şi Auschnit ajungând chiar să-l ameninţe cu procese dacă nu ar fi publicat până la jumătatea lunii decembrie documentele necesare ca procedura de selecţie să demareze.
A tărăgănat, dar nu degeaba. Într-adevăr, a fost o muncă laborioasă să faci un caiet de sarcini şi un regulament de organizare care să-ţi dea mână liberă să influenţezi alegerea administratorului. Însuşi Vlădescu a recunoscut acest lucru la o conferinţă de presă. El a admis în faţa presei că a doua etapă a selecţiei, din cele trei, implică şi o doză de subiectivism. Bineînţeles, gândul ne-a zburat la Erste...
Totul părea să meargă foarte bine. Documentele publicate la limita nervilor celor care-l aşteptau, Erste participantă (după cum s-a dovedit ulterior) cu o companie necunoscută la noi, ca să nu bată la ochi foarte mult. Când... cu o zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare... surprize surprize: Vlădescu e schimbat din funcţie.
Tărăgănarea asta... Dacă se mişca mai repede, oare nu ar fi fost deja administratorul ales şi comisionul încasat?
Însă, din păcate pentru el, de minunatele roade ale muncii sale se va folosi noul şef, Enache Jiru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu