În timp ce unii analiști se grăbesc să sărbătorească ieșirea din criză, se pare că situația „de pe teren” este cu totul și cu totul alta. În loc să mă uit în gura analiștilor, care nu m-au convins să le iau în considerare studiile și previziunile, prefer să urmăresc economia reală.
Principalele asociații ale angajatorilor din Italia și Germania au avertizat autoritățile UE că există riscul declanșării unei crize a creditului.
„În Germania şi Italia au apărut semne îngrijorătoare ale apariţiei unei crize a creditului, care ar putea avea consecinţe dramatice asupra investiţiilor şi pieţei muncii. Uniunea Europeană trebuie să relaxeze urgent regulile referitoare la capitalul băncilor şi să modifice metodologia de calcul a riscului, pentru a facilita accesul companiilor la finanţare şi revenirea rapidă a economiei”, se arată într-o scrisoare adresată de asociaţia Confindustria (Italia) şi BDI (Germania) preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Fredrik Reinfeldt, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
Mai mult, asociaţia exportatorilor a avertizat, în iulie, că Germania se va confrunta cu o deteriorare a condiţiilor de creditare în 2010, când impactul crizei asupra companiilor va atinge nivelul maxim.
Pentru unii, criza abia începe. Iar noi ne uităm la ce spun analiștii și sărbătorim deja ieșirea din criză?...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu