luni, 18 ianuarie 2010

Cristian Haiduc nu face diferența dintre forfetar și impozit pe venit

Vă vine să credeți că oamenii care se ocupă de domeniul IMM din ministere și autorități nu fac diferența dintre impozit forfetar și impozit pe venit?
Da, acest lucru se întâmplă.
La conferința despre care am scris în postul trecut, era un ziarist supărat foc pe impozitul forfetar (se referea la minim, care, după cum bine știm, a intrat în vocabular ca forfetar). El tot insista ca cineva din Guvern să iasă public să spună că acest impozit a fost o mare prostie. După ce secretarul de stat Maria Pârcălăbescu a spus ceva despre cât bine a făcut impozitul minim și că o taxă de 500 de euro pe an nu poate omorî firmele, intervine cu un comentariu Cristian Haiduc (foto). Pentru cine nu îl cunoaște, este președintele Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru IMM.
A început prin a spune că este de părere că au existat firme care s-au închis din cauza impozitului minim. Apoi cică „ministrul finanțelor Sebastian Vlădescu a renunțat la impozitul forfetar de 3% pentru microîntreprinderi” (WHAT???) (Murmur puternic în sală)
El continuă: Păi ce facem? „Dacă dorim forfetar, dorim, iar dacă nu dorim, nu dorim deloc!”
No comment.

P.S.

1.Impozit forfetar - care este dinainte stabilit la o sumă globală și invariabilă
2. Impozit de 3% pe venitul microîntreprinderilor - din venitul firmei (care este variabil de la firmă la firmă și de la trimestru la trimestru) se plătește un impozit de 3%

Un comentariu:

  1. FORFETAR 3% POATE FII ECHIVALENTUL CHIRIE=REDEVENTA IN ACCEPTIUNEA D-LUI PRESEDINTE DE AIPP IMM. IN FRUNTEA TARII CU EI

    RăspundețiȘtergere