Păi e simplu. S-o luăm pe rând.
Oamenii "sărbătoresc" un an de când au fost selectaţi ca administratori ai Fondului Proprietatea, an în care au cheltuit 3 milioane de dolari pe călătorii, hoteluri, oameni (destul de costisitori se pare) şi mai nou birouri lângă Piaţa Victoriei cu angajaţii aferenţi. Totodată însă, a fost un an în care pentru ei lucrurile nu s-au prea mişcat. Pentru a-şi intra efectiv în drepturi, mai este nevoie ca Guvernul să emită o ordonanţă. De altfel, Executivul a trenat cât a putut de mult fiecare mişcare înainte a Fondului Proprietatea (FP). Mai mereu, fiecare pas fie a întârziat, fie s-a modificat pe parcurs, fie s-a schimbat vreo procedură, fie a fost înlocuită conducerea sau vreun membru şi câte şi mai câte alte "ghinioane".
Deşi vorbesc cu mare patos despre transparenţă şi că vor face ordine din punctul acesta de vedere în acţionariatul FP, cei de la Franklin Templeton nu par genul de oameni care să iasă în conferinţe de presă pentru a face tot felul de anunţuri. De fapt, nici nu ne aşteptam la o asemenea atitudine din partea lor. Atunci ce-i cu ieşirea asta publică?
Cred că au chemat presa ca, prin articolele care vor apărea ca urmare a acestei întâlniri, să se creeze o presiune suplimentară asupra Guvernului pentru aprobarea actului buclucaş. Sau cel puţin să aducă subiectul în discursul public - aşa cu siguranţă Franklin Templeton are mai multe şanse să fie numit mai repede managerul oficial al FP.
Am avut o discuţie cu un coleg de breaslă referitor la capacitatea de a influenţa agenda Guvernului prin asemenea strategii de comunicare. Eu spuneam că, prin ştirile care urmează să apară, Guvernul poate fi influenţat să grăbească publicarea actului, iar el susţinea că este foarte puţin probabil să se întâmple acest lucru. Nu e un pariu. E un studiu de caz pe care îmi propun şi vă propun să-l urmărim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu