marți, 8 septembrie 2009

Băsescu îl vrea pe Tăriceanu în echipă?

Băsescu încearcă să îl atragă în barca sa pe Tăriceanu? Aceasta e întrebarea.

1. Astăzi, la lansarea primului Ford la Craiova, președintele a mulţumit Guvernului Tăriceanu pentru „flexibilitatea de care a dat dovadă în negocierile cu investitorul american”. Mai mult, Băsescu l-a invitat pe scenă, alături de el, pe Călin Popescu Tăriceanu.

Un asemenea gest era de neimaginat acum un an și chiar cu luni înainte de campania electorală pentru parlamentare, când războiul declarațiilor celor doi oficiali popula toate canalele media.

2. Călin Popescu Tăriceanu nu a fost reales președintele PNL și nu îl agreează pe Crin Antonescu, actualul lider al liberalilor. Este o slăbiciune de care ar putea profita PDL pentru a-l atrage pe Tăriceanu, secondat de susținătorii săi, în tabăra PDL.

3. Chiar ieri a trecut neobservat semnalul, precedentul: deputatul Gheorghe Coroamă a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, că a decis să demisioneze din PNL şi să se înscrie în PDL. El nu și-a motivat decizia.

Tăriceanu are avantajul de a mai fi ocupat funcția de premier și de a fi stat o vreme în umbră, având posibilitatea să revină în scenă cu un program nou, spălat. Să nu uităm că românii uită destul de repede...

3 comentarii:

  1. Era de asteptat ca d-l Baselu' sa apeleze la tot felul de tertipuri si mere otravite mai-mai si-ar asigura scaunul de presedinte pentru inca un mandat, dar romanul nu e orb si nici prost si va vota dreptatea si schimbarea,iar daca PNL castiga alegerile castiga pe munca si pe barba lor nu pe tradari si miselii precum incearca sa obtina voturi partidele de la guvernare !

    RăspundețiȘtergere
  2. este o prostie si o aberatie. tariceanu se intelege super bine cu antonescu.
    coroama este un mincinos si in tradato. la fel ca flutur si ca lungu primarul din sv. amandoi au inceput din pnl si au fugit la cine a dat bani mai multi. ghici ce... avem echipa avem valoare... pnl e cel mai tare

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema noastră este că nu avem niciun partid credibil în acest moment. PDL-PSD sunt la guvernare, deci au cea mai redusă credibilitate. Nici PNL nu stă mai bine. Vedeți numai declarațiile din toamna anului trecut, când, din cauza campaniei electorale, liberaii mințeau românii că economia duduie și că nu vom trece prin nicio criză...

    RăspundețiȘtergere