vineri, 27 noiembrie 2009

O scenă din România absurdului

Ce a spus copilul?
L-a lovit sau nu l-a lovit Băsescu?
E trucat sau nu e trucat filmulețul postat pe site-ul Gardianul?
Cine ar fi păstrat filmulețul atâția ani?
Acestea sunt întrebările care ne frământă astăzi, după apariția de ieri a înregistrării video. Deci asta este tema principală a campaniei noastre electorale, din turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Nu faptul că exporturile cad și nu se vor redresa curând. Nu faptul că acordul cu FMI este pe cale să pice, iar statul va fi sclavul băncilor și noi toți vom suporta costurile enorme cu dobânzile prin creșterea impozitelor. Nu faptul că sistemul sanitar e aproape de colaps și nici măcar calitatea slabă a învățământului românesc nu mai interesează pe nimeni. Nemaivorbind de găsirea unor soluții cum să atragem mai eficient fonduri europene.
Realitatea din jurul nostru a ajuns să semene cu un spectacol al absurdului, unde problemele de extremă importanță sunt trecute cu vederea în favoarea unui filmuleț ținut la sertar timp de cinci ani de zile și scos cu mârșăvie în campania electorală.
Vă interesează dacă l-a lovit sau nu Băsescu pe copil? Sau vă interesează cine va conduce mai bine țara asta în următorii ani? Mi-e și frică de răspuns...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu