După cum evoluează lucrurile, constatăm că Fondul Monetar Internațional are destui partizani și în România. Asta în pofida faptului că, până acum o lună, aproape toți politicienii, bancherii și analiștii își scuipau în sân și bâiguiau „Doamne, ferește-ne de un acord cu FMI”.
Dar lucrurile se schimbă și se pare că, între timp, și-au pierdut curajul de atunci, iar astăzi sprijină această inițiativă. Unii pe față, alții mai puțin pe față, iar alții pun responsabilitatea pe umerii Parlamentului.
Avantajele pe care le visăm, cum ar fi susținerea din acei bani a monedei naționale și deblocarea creditării, este foarte posibil să nu se materializeze niciodată. Puse în balanță cu riscurile care ne pasc (creșterea TVA și altor impozite, reducerea cheltuielilor publice, eventual chiar scăderea salariilor bugetarilor care vor duce cu pași siguri către recesiune), aceste avantaje ipotetice nu sunt convingătoare.
Un cetățean responsabil ar cere autorităților române să gândească bine-bine-bine situația, să pună în balanță riscurile și avantajele și să ia o decizie corectă pentru poporul român.
Ceea ce nu știu cetățeanul responsabil este ce se petrece în culise.
Asasinii economici au pârghii de influență și oameni prin care lucrează.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Din pacate institutiile financiare mondiale, agentiile de rating si politicienii din tarile influente sunt, cred, mana-n mana. Altfel nu-mi explic cum de politicienii nostri nu resping din start posibilitatea unui acord cu FMI, o institutie ce ofera credite scumpe si impovaratoare. Cred ca pt liderii Romaniei e mai important cum aparem in ochii americanilor decat sacrificiile pe care le impune un astfel de acord.
RăspundețiȘtergerePai cetateanul cere degeaba daca in Parlament se doarme. Sa consideram cazul de ieri al presedintelui care a mers sa expuna situatia, si sa revedem declaratiile de azi, tot ale presedintelui, care zicea ca previziunile pe care le fac analistii romani sunt influentate de cele internationale. Asadar, pica si treaba cu ce-i al nostru e al nostru. Nici macar analistii.
RăspundețiȘtergereTotusi, din start se stia ca un acord cu FMI va fi uul politic si nu tehnic. Pe parcurs vom vedea daca vine PNL-ul in marea coalitie si masurile propuse de Patriciu se vor concetiza cumva. Bineinteles, nu printr-un acord cu FMI promovat de Tanasescu.