vineri, 13 martie 2009

Ne pregătim de supraofertă de mașini înmatriculate în România

Vânzările de mașini sunt la pământ. Variantele taxei auto și acum înghețarea creditării îi descurajează pe oameni să cumpere autoturisme.
Cei care au în proprietate mașini vechi, unele chiar hârburi care adună praful și rugina în fața sau în spatele blocului, nu își vor mai permite mult timp să le aibă. Următoarea taxă auto va fi de fapt un impozit anual pe care nu vor fi motivați să îl plătească atâta timp cât nu folosesc acel obiect înfipt de luni de zile în preajma locuinței.
Având în vedere taxa auto care ne așteaptă, programul Rabla ar trebui să stârnească mult interes anul acesta. Însă cei care nu au bani de benzină ca să-și dezmorțească mașina din când în când nu au cu atât mai puțin capacitatea financiară de a pune din buzunar diferența (deoarece credite nu se mai dau decât pe hârtie) și de a-și cumpăra una nouă.
Astfel, prevăd că în următorii ani vom avea o foarte mare ofertă de vânzări de autoturisme second-hand înmatriculate deja în România. Iar leasingul auto va pierde din popularitate, după ce mulți români au înțeles pe propria lor piele că până la finalul contractului mașina nu este a lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu