miercuri, 17 iunie 2009

Phishing de phishing

Deja s-a cam săturat toată lumea de atacurile tip phishing asupra băncilor. Phishing, adică atunci când primiți un email sau un sms de la o presupusă companie și vi se cer date confidențiale fie pentru a câștiga anumite premii, fie pentru motivul că acestea sunt necesare în urma unor erori tehnice. Cei care au de-a face cu băncile, cu companiile de telefonie mobilă și cu internetul au cam învățat că nu este indicat să-și trimită PIN-ul cardului sau alte date importante și personale prin email sau sms.
Astăzi am aflat însă despre ultimul răcnet al hackerilor în materie de phishing. Atenție, intră în scenă... Phishing cu alertă phishing!
De această găselniță informatică au avut parte clienţii Raiffeisen Bank. Aceștia sunt „avertizați” că în urma unor atacuri phishing, banca a fost nevoită să oprească sistemul de plăţi online, iar pentru rezolvarea problemei aceştia trebuie să se autentifice pe un site asemănător cu al băncii.

Mediafax dă textul mailului-atac:
„Alertă atac phishing!!! Atenţie!!! Utilizatori ai Serviciului Raiffeisen On-Line, în ultima perioadă de timp au fost semnalate mesaje de tip phishing transmise pe e-mail !!! Din motive de atac phishing asupra Raiffeisen Bank a oprit sistemult de transferuri şi plăţi până la optimizarea platformei tehnice a serviciului Raiffeisen Online. Ne cerem scuze pentru neplacerile create. Pentru rezolvarea acestei probleme Raiffeisen Bank solicită autentificarea în online cu un nou sistem de siguranţă crescut de confidenţialitate”.
Niște date interesante, de la BitDefender, sunt cele care arată care este proporția atacurilor de phishing de anul trecut pe cele mai atacate bănci, din totalul incidentelor.

Raiffeisen Bank..........60%
BCR.............................13%
BRD.............................10%
Piraeus Bank..............8,5%
Banca Transilvania....8,5%

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu