joi, 12 noiembrie 2009

Fripturistii vin la masă!

Un seminar despre leasing. Mai precis, Conferința Națională ALB România, de astăzi, de la Hotelul Intercontinental, Sala Rondă.
Conferința a început la 9.30, fiind programată pe două paneluri: unul până la 10.40 și al doilea, după pauza de cafea, între 11.00 și 12.30. La 12.30 ghici ce era programat... așa e, bufetul.
Trece primul panel, trece pauza de cafea, se ajunge la 12.40, ultimele minute întârziate ale discursului ultimului vorbitor din cel de-al doilea panel. Cineva deschide ușa și intră în sală. Poate că îl cunoașteți și voi. E înalt, slab, cu parul rar prins în coadă și vine cu un rucsac. El reprezintă pentru mine definiția Fripturistului. Aș spune că seamănă puțin cu John Travolta la față. L-am mai văzut la câteva evenimente, în general recepții, venit cu întârziere fix după ce se termină plictiseala de eveniment și picat la țanc la masă. Se dă drept fotoreporter și ingurgitează cu o lăcomie rar întâlnită toate felurile de mâncare posibile. Ce mă uimește este faptul că, deși e slab, în el încap feluri și feluri de mâncare, feluri și feluri de băuturi, de parcă ar fi un sac fără fund.
Deci a venit exact la ora programată. Nu, nu a conferinței. Pe cine interesează plictiselile despre leasing? La prânz! Din păcate, a trebuit să suporte vreun sfert de oră de discurs despre noutățile legislative pentru instituțiile financiar bancare, și încă în engleză. Dar sunt convinsă că a meritat: cum s-a terminat, cum a fost primul să iasă din sală. Făcuse ochii roată cu maaare surprindere că nu vedea bucatele aranjate la ieșirea din Sala Rondă. Apoi s-a prins că prânzul se ia la restaurant, la parter. Poftă mare!

Un comentariu: