Consultanții fiscali au adus din nou în discuție (a câta oară?), ieri, probabilitatea și oportunitatea majorării TVA.
Ce au spus? (ieri)
La un seminar organizat de ZF, Ramona Jurubiță, partener Servicii fiscale la KPMG, a spus că majorarea TVA e iminentă de la începutul anului 2011. Recomandarea ei a fost că dacă tot crește TVA, măcar să scadă concomitent contribuțiile sociale după o schemă de tipul două puncte de contribuții sociale pentru un punct de TVA.
Apoi a venit Emilian Duca, partener Tax department la BDO, și a spus că întrebarea nu este dacă se vor modifica principale taxe, ci când se vor modifica? Mai mult, discursul lui era favorabil unei majorări cât mai rapide a impozitelor, deoarece, potrivit lui Duca, „orice întârziere ne va costa mai mult ulterior”.
De ce au spus?
Printre ziariști circulă o presupunere. Unii au încercat să o confirme ca să o scrie în ziar, însă efortul lor nu a dat rezultate. A pornit de la frecvența dubioasă cu care specialiștii în consultanță fiscală ies cu mesaje privind majorarea TVA.
Știm că reprezentanții marilor companii de audit și consultanță sunt mereu în contact cu cei de la Ministerul Finanțelor și participă la diverse discuții tehnice. De fapt, bănuiala noastră este că, în urma unei convenții neoficiale, Guvernul se folosește de acești emițători de informații de la firmele de consultanță fiscală pentru a obișnui populația cu ideea că TVA va crește.
Auzi azi, auzi mâine, auzi săptămâna viitoare și când, peste o lună, iese Boc și spune „Frați români, trebuie să majorăm TVA-ul că nu mai avem bani de pensii și salarii”, ce faci? Nu-i așa că nu te mai surprinde deloc?...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
problema nu se pune(desi nu ar trebui)sa platim o taxa noua(a citea oare?) , ci faptul ca banii obtinuti se scurg precum apa in desert,fara sa se vada o crestere/imbunatatire in vre-un domeniu.
RăspundețiȘtergereProblema principala este unde sint bani care s-au strins din taxe, cei din imprumuturi si cei din privatizarii. Se pare ca pentru guvernul Romaniei daca s-ar stringe toti bani din toata Europa nu ar fi de ajuns.
RăspundețiȘtergereAnonim 2.
problema e ca banul strans cu greu se fura de catre firmele agreate de mafia pocotalie.....sa dai de 3 ori mai mult pe un patinoar e deja in nota obisnuita de furt, dar sunt smenuri care s-au facut si la de 5-7 ori pretul real......
RăspundețiȘtergereTreaba asta se numeste"Sa traiti bine'
RăspundețiȘtergereEu cred ca tine de statul roman si de guvernul nostru si mai putin de partidul care se afla la carma tarii. Credeti ca situatia s-ar schimba daca guvernul ar avea o alta culoare politica?
RăspundețiȘtergere