joi, 1 aprilie 2010

Elveția, mic copil pe lângă România?

„Dacă românii ar fi și ar lucra așa, Elveția ar fi mic copil pe lângă România”, spune Cristian Ionescu, directorul Coface România. Cum anume? Să fie adevărați lideri, adică se comporte după principiile descrise în Ghidul împlinirii, o carte scrisă de Robin Sharma (foto), lansată astăzi - la asta s-a referit Ionescu. În opinia managerului, orice angajat trebuie să se comporte ca și cum partea lui de muncă în companie reprezintă o firmă separată care trebuie și știe să crească vânzările, să scadă cheltuielile și, în final, să ajungă să fie niște „negustori de WOW!” pentru clienți și parteneri, spune Ionescu.
Dar, evident, totul trebuie început de la șefi, de la directori, de la proprietari - de la capii companiilor. Din păcate, în România lucrurile au mers bine de la sine și mulți patroni nu și-au pus problema motivării angajaților. Dar nu prin ședințe plictisitoare despre ce înseamnă punctul de pe i-ul de pe sigla firmei! Nuuuu! Îmi e oroare de asemenea platitudini. Vorbim aici despre motivarea adevărată a oamenilor.

Nu a fost o prezentare tristă și uscată despre leadership. Dimpotrivă, am înțeles că multor manageri români le lipsește elementarul bun-simț în relația cu angajații. „Să știi să spui te rog și mulțumesc angajaților”, spune Cristian Ionescu. Mulți manageri habar n-au de treaba asta și nici de faptul că majoritatea angajaților care își dau demisia nu o fac din cauza banilor.

Reprezentanții Coface, care au sprijinit editarea cărții de către Finmedia, despre Ghidul împlinirii:
„Aceasta este una dintre cele mai importante apariții editoriale despre leadership, cunoașterea de sine și dezvoltarea personală și profesională. Prin explotarea unor idei puternice, simple, dar totodată surprinzătoare, această carte oferă idei inovatoare pentru obținerea unui echilibru de succes în muncă și viața personală, pentru atingerea potențialului maxim și a unei stări de sănătate excelente.”

Cartea va putea fi găsită în librării începând cu 15 aprilie și va costa 49 de lei, iar dacă o veți comanda online, va costa 40 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu