miercuri, 13 mai 2009

Impozitul forfetar, subiect de capital electoral

Constantin Niță, ministrul IMM-urilor, a aruncat mănușa, săptămâna trecută, spunând că impozitul forfetar ar putea fi eliminat până în toamna acestui an, dacă economia va merge bine anul acesta.
Iată declarația lui Niță, de vineri: „Am constatat că majoritatea IMM-urilor sunt nemulţumite. Trebuie să găsim o soluţie pentru a rezolva această situaţie. Dacă băncile dau drumul la credit şi scad dobânzile, nu este exclus să avem creştere economică anul acesta. În acest context vom propune eliminarea acestui impozit”.
În rândul firmelor a apărut o speranță că lucrurile se vor petrece exact așa.
Guvernul, deși revoltat de „nesupunerea” lui Niță și de comentariile răutăcioase care contrazic deciziile la nivel de coaliție de guvernare, s-a gândit totuși să profite de imaginea pozitivă pe care o implică această declarație.
În consecință, ieri, și premierul Emil Boc a luat-o pe urmele ministrului cu pricina și a lăsat să se înțeleagă că, după o analiză de impact a impozitului forfetar, acesta ar putea fi eliminat.
Această aluzie nu are însă niciun fundament real, așa că nu aveți niciun motiv de bucurie.
Ministrul finanțelor a reușit să impună acest bir pe care îl vrea așa pentru următorii ani. Gheorghe Pogea spune că Franța a menținut acest impozit timp de peste 30 de ani, până s-au învățat contribuabilii să-și plătească taxele.
Deci, ați înțeles ce vrea să facă Boc? E campanie electorală...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu