joi, 7 mai 2009

Isărescu a făcut pariu cu criza


„Noi, Guvernatorul Băncii Naționale a României, ne-am luat în piept cu criza. Și considerăm că, alături de economia României, suntem suficient de puternici ca să o răpunem cel târziu în semestrul doi al anului”.
Așa trebuie că a gândit Mugur Isărescu, când a făcut pariul că economia românească va încheia anul pe plus. Adică, nu vom intra în recesiune, în pofida prognozelor FMI, Comisiei Europene, până și Comisiei Naționale de Prognoză (Ministerului de Finanțe), care vorbesc despre o recesiune de -4% pentru 2009.
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului, a declarat, astăzi, la un seminar despre finanțarea IMM-urilor: „În BNR este un pariu legat de evoluţia economică. Guvernatorul mizează că nu vom avea creştere negativă în acest an, chiar dacă vom fi pe minus în primele două trimestre. Nu vom avea depresiune în România”.
„Dacă guvernatorul va avea dreptate, fericiți veți fi dvs.”, le-a spus el reprezentanților firmelor, prezenți în sala de conferințe din Pavilionul 18 al Romexpo.

Isărescu are un capital puternic de credibilitate. De altfel, el se numără printre puținii oameni care reprezintă o autoritate din România care a reușit să-și mențină, pe parcursul anilor, o imagine bună. Așadar, dincolo de glumă, consider că guvernatorul BNR a lansat acest mesaj pentru a da un semnal pozitiv firmelor, băncilor, investitorilor și cetățenilor români. Iar povestea cu pariul... de ce nu? poate fi iertată, mai ales dacă își atinge țelul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu