luni, 19 aprilie 2010

Concedierea bugetarilor nu mai este un subiect tabu

Guvernul a decis să detabuizeze subiectul disponibilizărilor în sectorul bugetar.

Andreea Paul Vass, consilierul primului-ministru, a iesit public cu estimarea de 75.000 de concedieri, pentru a se ajunge la un echilibru macroeconomic.
Mi se pare important, deoarece este pentru prima dată când un reprezentant al Guvernului prezintă o cifră concretă, fără să fie apostrofat, după ce anul trecut am trecut printr-un moment penibil de „care dă mai mult” în materie de disponibilizări. A fost o mare agitație, pentru ca ulterior să aflăm că, în urma restructurării și reorganizării agențiilor guvernamentale, de fapt au fost tăiate posturile care nu erau ocupate.


La începutul anului, Sebastian Vlădescu și-a luat-o peste nas de la Boc după ce a declarat că vor fi dați afară circa 100.000 de bugetari. Subiectul era tabu.


De ce a decis Guvernul să dea vălul la o parte? Răspunsul e simplu: mâine merge la Băsescu să dea raportul asupra situației de fapt, care nu arată roz deloc... Așa că măcar să se prezinte în fața șefului, tot el și șeful statului, cu niște angajamente serioase.

3 comentarii:

  1. Sa le fie rusine nu fac nimic cu aceste concedieri Ascund ei altceva Stim noi de ce nu mergem inainte si nu stiu ei? Sastopeze economia la negru ,furturile din fiscalitate nu sa dea niste amariti cu 1000 de lei salar afara,ca ORICUM NU-I DA PE CEI CARE RIDICA O CARUTA DE BANI PE STAT DEGEABA

    RăspundețiȘtergere
  2. Vor trebui să dea afară și din cei cu salarii mari, că nu au de ales. Însă credeți că dacă vor ajunge mai mulți bani la buget, se vor face investiții și autostrăzi? Asta e adevărata problemă...

    RăspundețiȘtergere
  3. poti sa pui si sursa -:)?

    RăspundețiȘtergere