miercuri, 21 aprilie 2010

Nenea Oprea, de ce nu zboară avioanele pe cenușă?

Dialog genial. Nu e fictiv. Și nici măcar nu e între un băiețel și tăticul lui. Nuuu, nu ne jucăm de-a guvernarea...

Două personaje discută, într-o ședință a unui guvern, despre motivul pentru care tancurile din Irak nu sunt afectate de nisip aşa cum motorul avionului este blocat de norul de cenuşă vulcanică.

E.B. - Emil Boc, premierul României
G.O. - Gabriel Oprea, ministrul apărării naționale
E.B.: Domnule ministru Oprea, tancurile cum se descurcă în Afganistan şi... nu în Afganistan, în Irak, când era nisipul şi nu se opreau motoarele, la avioane de ce li se opresc motoarele?

G.O.: În primul rând că în Irak se mai şi opreau, domnule prim-ministru, ca să ştiţi, pe nisipul fierbinte. Dar de regulă au funcţionat. Am întrebat şi eu, am crezut că este vorba de plafon, dar specialiştii mi-au spus că nu, datorită lipsei de oxigen, de aceea intervine şi se opresc motoarele la avioane, de aceea este pericol de prăbuşire a avioanelor. Şi eu am crezut că este vorba doar de vizibilitate, dar nu, de fapt lipsa de oxigen.

E.B.: Sunt convins că vor găsi soluţii, cum au găsit în armată să meargă tancurile prin nisip şi avioanele vor găsi soluţii să nu mai aibă probleme cu particulele de nor vulcanic.

No comment.

4 comentarii:

  1. ehee, a venit timpul ca si inginerii sa rada de juristi, nu doar invers. Domnu' prim este ce pare ca este: un inocent. Daca nu l-a pasionat fizica...

    Oricum e bine ca domnii ministri au pe cine intreba. E mai greu cand vorbesc intre dansii, de cele mai multe ori se termina in coada de peste, ca mai sus...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cineva ma intreba daca nu cumva e un banc. Cel mai trist e ca nu e un banc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acesti oameni sunt cei care vor vota in parlament ce tip de avioane vom cumpara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca cei doi sunt de basm nu e nici noutate, dar chiar asa, de ce nu pot zbura avioanele sub plafonul de 8000 de metri unde se spune ca s-ar afla norul cel rau?

    RăspundețiȘtergere