miercuri, 21 aprilie 2010

O poveste despre șpagă

Erau odată ca niciodată două angajate OPC. Și cum consumatorul trebuie protejat mereu, doamnele își exercitau atribuțiunile de serviciu chiar și în Joia Mare, prin complexul Mirano, care se face că se află nu departe de Hotelul Marriott.
Și se făcea că au venit doamnele chitite să plece cu buzunarele pline, însă criza a rărit bine de tot chiriașii complexului. În plus, impozitul minim, cunoscut în popor drept forfetar, i-a transformat pe doi dintre potențialii clienți ai acestor doamne în PFA-uri. Însă... e mai complicat cu PFA-urile.
Dezamăgite, s-au dus la administrație și tot ce au putut să găsească au fost niște etichete într-o limbă străină, netraduse în română pentru ca tot consumatorul să înțeleagă. Pentru acest motiv, au tăiat o amendă de vreo 2.000 de roni. Dar nu s-au mulțumit cu atât. Dacă tot au bătut drumul până acolo, măcar să-și facă un cadou de Paște: femeile de la OPC au vrut două genți.
Să scoată din portofel prețul corect pentru ele? Aș, de unde! Să le cumpere cu reducere? Păi ce, au față de reducere? Până la urmă au smuls de la vânzătoare gențile ochite și duse au fost.
Și probabil că o duc bine și o vor duce bine până la adânci bătrâneți...

6 comentarii:

  1. ce articol de 2 banii...:-)
    Numai asta ai gasit sa scrii despre coruptie???
    2 genti...ce ridicol

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim: Ce au facut cele doua angajate OPC mi se pare FURT pe fata. E vorba de ATITUDINEA celor doua. Lasand la o parte faptul ca cele doua angajate "si-au luat" cate o geanta, ceea ce ma enerveaza pe mine este faptul ca acestea au considerat ca "nu sunt obligate sa plateasca acele genti", ca li se cuvin. Stii vorba aia..."cine fura azi un ou, maine va fura un bou?" Ce ne facem daca maine sau poimaine aceste persoane vor "avansa in functie"? Daca acum au luat o geanta, atunci probabil "li se va cuveni" o masina. Ce conteaza ca tu ai muncit pe branci pentru ea.
    Si, daca tu astepti ca la noi in tara coruptia sa fie starpita "de la nivel inalt", te inseli. Trebuie sa luam atitudine si la astfel de cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect. E o vorba: in mic se vede marele. E o poveste simptomatica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca nu luau gentile, probabil mai dadeau vreo amenda. E regretabil ca se intampla asa ceva, dar asta e din cauza ca prin tara in care traim nu prea mai exista bun-simt si frica in fata legii. Ar fi bine ca angajatii OPC sa fie urmariti, pentru ca am mai auzit despre cazuri in care isi cam fac de cap atunci cand ies pe teren.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lacramioaro, proverbul s-a schimbat de multisor, azi cine fura un ou e un bou !

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulian Enache6 mai 2010 la 08:18

    @Anonim: Vezi ca bani in cazul ala se scrie cu un singur i. Apropo de ridicol.

    RăspundețiȘtergere